תכנית לימודים לתואר ראשון במדעי הנתונים B.Sc

תוכנית מדעי הנתונים - תכנית לימודים יוקרתית חדשה באוניברסיטת חיפה, המשלבת לימוד שיטות וכלים מתחומי מדעי המחשב, סטטיסטיקה ומערכות מידע

למה מדעי הנתונים?

• תחום לימודים מבוקש, מחובר לצרכי שוק העבודה החדש, מולטי דיסציפלינרי ובעל תחומי יישום מגוונים (מולטי בריבוע!), מהווה אתגר ועניין אינטלקטואלי

מה מקנה התוכנית?

• התוכנית מקנה ידע תיאורטי לצד כלים יישומיים

למה ללמוד באוניברסיטת חיפה?

• תואר BSc ב- 3 שנים שמקנה הסתכלות רחבה שנשענת על שלושה החוגים הרלוונטיים למקצוע
  • התנסות מעשית בעבודה עם נתונים כבר משנה ראשונה
  • אפשרות להשתתף בפרוייקטי מחקר עם התעשיה ובסמינרים מולטי דיסציפלינריים
  • בוגרים יוכלו להיקלט בתעשיה מדעני נתונים (Data Scientists) או במשרות הפתוחות לאחת משלושת הדיסציפלינות ושמות דגש על נתונים.
  • בוגרים יוכלו להיקלט לתואר שני באחת משלושת הדיסציפלינות עם השלמות של 0-2 קורסים
  • מלגות למצטיינים

כידוע, בשנים האחרונות יש עלייה דרמטית בזמינות נתונים הנאספים באתרי אינטרנט, מסחר אלקטרוני, בדיקות רפואיות, סנסורים, רכבים אוטונומיים ועוד. חברות, ממשלות, והעולם האקדמי מעוניינים להפיק ידע מהנתונים הנ"ל כדי לתת יכולות וערכים חשובים לחברה. הבנה וניתוח נכון  של הנתונים יכולים להביא לשיפור עצום בהיבטים שונים של חיינו. כדי לנהל ולארגן, לנתח ולהבין את הנתונים השונים והמגוונים, נדרשת הבנה עמוקה של שיטות וכלים מתחומי מדעי המחשב, סטטיסטיקה, ומערכות מידע. התוכנית  האינטרדיסציפלינרית מכסה בשלוש שנים את ההסתכלות הרחבה שמקיפה את כל מחזור החיים של לימודי Data Science (איסוף, ניקוי, אינטגרציה, אחסון, ניהול, ניתוח, חקר  והצגה של נתונים), תוך לימוד תיאוריות מובילות והתנסות מעשית.

התכנית בנויה בצורה מאוזנת על החוזקות של שלושה חוגים: מדעי המחשב, מערכות מידע וסטטיסטיקה. מקורם של חלק מהקורסים בשלושת החוגים וחלקם ייעודיים לתכנית. המרצים בתוכנית הינם חוקרים מובילים בתחום מדעי הנתונים וחלקם מרצים מהתעשייה. בעוד שהתכנית נשענת על יסודות תאורטיים מוצקים בתחומים המדעיים הרלוונטים, היא שמה דגש על פתרון בעיות מעשיות. כבר מהשנה הראשונה, הסטודנטים מתנסים במשימות נתונים מעשיות ובכלים עכשוויים מהתעשייה. התכנית אף מציעה קורסי בחירה שמאפשרים השתלבות עם חברות הזנק, מפגשים והשתתפות בהרצאות שמדגישות את האינטרדיסציפלינריות של התחום.

התכנית המוצעת מיועדת לסטודנטים מצטיינים. בתוכנית מושקע מאמץ רב ביצירת מערך קורסים איכותי ושמירה על רמה אקדמית גבוהה, וזאת באווירה לימודית נעימה הקשובה לסטודנטים. סטודנטים בעלי חתך קבלה גבוה במיוחד יזכו לתמיכה ייחודית, כולל מלגות ושיתוף בפרויקטי מחקר. בוגרי התוכנית יקבלו ידע וניסיון מעשי במגוון רחב של מדעי הנתונים. הם יוכלו להיקלט כמדעני נתונים Data Scientists בתעשייה, בשל ההכשרה המולטידיסציפלינרית, וכן במשרות המיועדות לבוגרי הדיסציפלינות של מדעי המחשב, מערכות מידע או סטטיסטיקה השמות דגש על נתונים. בוגרי התוכנית יוכלו להתקבל ללא השלמות ללימודי תואר שני בחוגים שבהם למדו וכן לתכניות התואר השני של החוגים למערכות מידע ולסטטיסטיקה.

הרישום לתוכנית יהיה דרך אחד החוגים: מדעי המחשב, סטטיסטיקה, או מערכות מידע. 80% מהנקודות להשלמת התואר ילמדו במשותף ע"י כל הסטודנטים בתוכנית. שני קורסי חובה ושני קורסי בחירה יילמדו בחוג הנבחר ועוד שני קורסי בחירה של מדעי הנתונים יילקחו מתוך סל משותף.

לשיחה עם יועץ לימודים : 1800-300-032

צור קשר

הפקולטה למדעי החברה ע"ש שמואל והרטה עמיר, אוניברסיטת חיפה, הר הכרמל, חיפה 3498838